پنتاگون پیش بینی کرده است که از سال 2030 خودروهای هوشمندی که خود را بدون نیاز به راننده هدایت می کنند، جایگزین خودروهای فعلی می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، پنتاگون وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که پس از انجام سه سال آزمایش در یک پایگاه نظامی در کالیفرنیا خودروهای هوشمندی که خود را به تنهایی هدایت می کنند، ایجاد شدند.
در سال 2004 تنها یک خودروی آزمایشی هوشمند ساخته شد، اما در سال 2005 پنج خودروی هوشمند موفق شدند مسیر 200 کیلومتری را در جاده های بیابانی بدون نیاز به راننده طی کنند.
ماه گذشته نیز شش خودروی هوشمند موفق شدند بیش از 90 کیلومتر را در یک محیط مشابه ترافیک شهری سنگین با سرعت متوسط 50 کیلومتر بر ساعت طی کنند و به علائم راهنمایی رانندگی "ایست" احترام بگذارند و از پارک خارج شوند و یا خود را پارک کنند.
براساس گزارش نیویورک تایمز، مقامات پنتاگون اعلام کرده اند که آزمایش چهارم که قرار است در سال آینده انجام شود، می تواند به صورت یک مسابقه خودورهای هوشمند و در سرعت بسیار بالا برگزار شود.
در این آزمایش، خودروهای هوشمند که مجهز به حسگرهای مخصوصی هستند و می توانند به طور خودکار فاصله ایمن با وسایل نقلیه دیگر را حفظ می کنند، در جاده های آمریکا حرکت می کنند.
این خودروهای هوشمند می توانند درصورتی که راننده یک خودروی عادی از مسیر خارج شود، بوق بزند.
سباستین تراون، دانشمند دانشگاه استانفورد که در این پروژه برای پنتاگون کار می کند معتقد است که تا پنج سال آینده رایانه ها می توانند به تنهایی در ترافیک کند شهری حرکت کنند و به تنهایی خود را پارک کنند.
به گفته این دانشمند، این خودروها می توانند با سرعت 110 کیلومتر بر ساعت و با رعایت فاصله ایمن 5 متر با سایر خودروها حرکت کنند و این مسئله می تواند تا حد قابل ملاحظه ای در کاهش تصادفات رانندگی موثر باشد.
تراون در ادامه افزود: "رایانه ها، حسگرها، جستجوگرهای ماهواره ای و سایر تجهیزات الکترونیکی ظرف 20 سال آینده به خودروهای هوشمند امکان برقراری ارتباط با خود را می دهند، بطوریکه در حدود سال 2030 رایانه ها می توانند به راحتی انسان را در خیابانها هدایت کنند و به مقصد برسانند."
این درحالی است که به اعتقاد بسیاری از دانشمندان آمریکایی انتقال نقش رانندگان به خودروهای هوشمند زودتر از سال 2050 میسر نیست.